Den Haag is een stad als geen ander. Het is een gemeente waar meer internationale organisaties gevestigd zijn dan in enige andere stad ter wereld. Er zijn momenteel meer dan 200 van deze internationale instellingen gevestigd in Den Haag, waaronder het Internationaal Strafhof en de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Daarnaast zijn er ook enkele van de meest unieke musea van het land gevestigd. Als u op zoek bent naar een plek met veel verborgen juweeltjes en eigenzinnige bezienswaardigheden, dan is er geen betere plek dan Den Haag. Hier zijn 5 redenen waarom:

Het Mauritshuis Museum

Het Mauritshuis Museum ligt in het hart van Den Haag en is een van de belangrijkste kunstmusea van Nederland. Het herbergt een van ’s werelds grootste collecties Nederlandse kunst, waaronder veel beroemde schilderijen van kunstenaars als Rembrandt, Vermeer en Hals. Het beroemdste schilderij in het Mauritshuis is Het Oordeel van Parijs van Rembrandt, een van de slechts acht bestaande schilderijen van de kunstenaar. Het Mauritshuis is echt een museum als geen ander en is een geweldige plek om uw verkenning van de verborgen schatten van Den Haag te beginnen.

Internationaal Gerechtshof

Het Internationaal Gerechtshof is opgericht in 1945. Het is het belangrijkste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties en is verantwoordelijk voor de beslechting van geschillen tussen staten. Het gerechtshof is gevestigd in Den Haag en het gebouw is toegankelijk voor het publiek. De architectuur van het gebouw is werkelijk prachtig, en het verkennen ervan is een geweldige manier om een van de verborgen juweeltjes van de stad te zien. Het beroemdste kenmerk van het gebouw is het dak, dat bedekt is met 9.000 vierkante meter verguld koper. Het was het eerste dak in zijn soort en was gemodelleerd naar het vergulde plafond van de Tempel van Artemis in Efeze. In het gebouw bevindt zich ook het Vredespaleis, dat werd gebouwd als symbool van de wereldvrede en waarin het hoofdtribunaal van het hof is ondergebracht. Het verkennen van het gebouw van het hof is een fascinerende manier om een van de belangrijkste internationale organisaties in actie te zien.

Nemo View

Nemo View is een nieuwe bar en restaurant op het dak met een panoramisch uitzicht over Den Haag en de Noordzee. Het ligt bovenop het Nemo Science Center en heeft een glazen dak dat open is op warme zomeravonden en een intrekbaar glazen plafond voor de rest van het jaar. Het uitzicht vanaf Nemo View is werkelijk spectaculair en maakt het tot een van de verborgen juweeltjes van de stad. Nemo View is geopend van mei tot oktober en is een geweldige plek om naartoe te gaan bij zonsondergang of wanneer het weer te koud is voor het strand. Het uitzicht over de stad en de zee is werkelijk adembenemend, en het restaurant serveert een scala aan drankjes en gerechten. Den Haag verkennen en de dag afsluiten met een drankje bij Nemo View is een geweldige manier om een van de verborgen juweeltjes van de stad te ontdekken.

Escher in het Paleis

Het Koninklijk Paleis in Den Haag is gebouwd in de 17e eeuw en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad. Het is nu de thuisbasis van verschillende tentoonstellingen, maar de beroemdste is de tentoonstelling Escher in het Paleis, die het leven en werk van Maurits Cornelis Escher onderzoekt. Escher was een Nederlandse graficus en is het meest bekend om zijn onmogelijke tekeningen en merkwaardige optische illusies. Het verkennen van de tentoonstelling is een fascinerende manier om een van de verborgen juweeltjes van de stad te zien. De tentoonstelling toont een selectie van Eschers beroemdste werken, waaronder zijn houtsnede Metamorfose en zijn onmogelijke landschap Relativiteit. Er wordt ingegaan op het leven van de kunstenaar en hoe hij zijn unieke stijl ontwikkelde. De tentoonstelling is fascinerend en het ontdekken ervan is een geweldige manier om een van de verborgen juweeltjes van Den Haag te zien.

Bibliotheca AndRot

De Bibliotheca AndRot is een van de verborgen juweeltjes van de stad die een meer nichepubliek aanspreekt. De bibliotheek is een van ’s werelds grootste bibliotheken van zeldzame boeken en heeft een collectie van meer dan 2.000.000 boeken, waaronder manuscripten, brieven en boeken die vóór 1501 zijn gedrukt. Het is een fascinerende bibliotheek die het ontdekken waard is en een van de verborgen juweeltjes van de stad. De bibliotheek bevindt zich in het Koninklijk Paleis en is voor iedereen toegankelijk, hoewel voor het lezen van de boeken moet worden betaald. De bibliotheek is een geweldige plek voor een ontspannen middag om een van de verborgen juweeltjes van de stad te verkennen en is een geweldige manier om alternatief toerisme te beoefenen. Het verkennen van de bibliotheek is fascinerend, want hij is gevuld met zeldzame boeken, brieven en oude manuscripten.

Conclusie

Den Haag is een stad als geen ander. Het is een gemeente waar meer internationale organisaties gevestigd zijn dan in enige andere stad ter wereld. Meer dan 200 van deze internationale instellingen zijn momenteel in Den Haag gevestigd, waaronder het Internationaal Strafhof en de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest unieke musea van het land. Als u op zoek bent naar een plek met veel verborgen juweeltjes en eigenzinnige bezienswaardigheden, dan is er geen betere plek dan Den Haag. Hier zijn 5 redenen waarom: Het Mauritshuis Museum, Internationaal Gerechtshof, Nemo View, Escher in het Paleis en de Bibliotheca AndRot.